Employee Experience

Welke ervaring bied jij je medewerkers?

Wil je je ook ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige of Werkgelukadviseur, volg dan de unieke opleiding tot Werkgelukdeskundige. Deze driedaagse opleiding wordt door het HappinessBureau gegeven en de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De principes van werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten;
  • Hoe je werkgeluk en werkplezier in je organisatie kunt meten;
  • Welke instrumenten je kunt inzetten om werkgeluk en werkplezier te vergroten;
  • (Inter)nationale voorbeelden van organisaties die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen;
  • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die je direct in je organisatie kunt gebruiken.

Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast en ook hoe je succesvol veranderingen te weeg brengt met als doel een gelukkige(re) organisatie te worden. 

Om te zien hoe gelukkig werken er in de praktijk uit ziet maakt een presentatie door een bedrijf dat gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepast onderdeel uit van de opleiding. Wil je een detailoverzicht ontvangen van welke onderwerpen tijdens de drie dagen aan bod komen, stuur dan een mail aan info@happinessbureau.nl.

Het is duidelijk dat employee experience (de ervaring die je biedt aan medewerkers van de organisatie en hoe dat overeenkomt met hun verwachtingen) steeds relevanter wordt voor organisaties.

Een nieuw tijdperk heeft zich aangediend, waarbij het geluk van medewerkers wordt nagestreefd. Het gaat dus niet om ‘alleen’ tevreden, betrokken of bevlogen medewerkers. Het gaat om medewerkers die echt gelukkig zijn.

Gelukkige medewerkers zijn essentieel voor tevreden klanten en positieve (bedrijfs)resultaten. Bedrijven die actief werken aan het geluk van hun medewerkers, zijn succesvoller. Door hen op een positieve manier aan de organisatie te verbinden, behoud je de juiste mensen met de juiste instelling, kennis en vaardigheden. Dat scheelt niet alleen verloopkosten, maar creëert de cultuur die bij de organisatie past en zorgt voor een positieve reputatie als werkgever.

Vanuit het HappinessBureau bieden we verschillende diensten op het gebied van Employee Experience

We meten de ervaring van medewerkers tijdens verschillende momenten van hun reis in de organisatie

We bieden de Masterclass Employee Experience & Design die is bedoeld voor innovatieve HR managers en consultants die willen weten wat Employee Experience en Employee Experience Design is, waarom het belangrijk is en best practices willen gebruiken om geïnspireerd te worden en een vertaalslag te maken naar de eigen organisatie of adviespraktijk.

We bieden de workshop Employee Journey mapping, waarbij we (een deel van) de medewerkersreis in kaart brengen en op essentiele punten verbeteren met behulp van design thinking.

We hebben ook boeken en eBooks geschreven over Employee Experience.