Opleiding werkgelukdeskundige

Een beroep met een toekomst!

Hoe word of blijf je een organisatie waar medewerkers willen (blijven) werken is een belangrijke thema op dit moment. Hierbij gaat het over vraagstukken als wat kunnen we doen aan ons (te) hoge ziekteverzuim, hoe kunnen we medewerkers (langer) bij ons laten werken en hoe zorgen we voor een betere balans tussen werk en privéleven.

Werkgeluk (verder) vergroten draagt bij aan het oplossen van deze vraagstukken. Wil je hier ook een rol in spelen, voor jezelf of je organisatie, maar je weet (nog) niet precies hoe je dat kunt doen, volg dan onze driedaagse opleiding Werkgelukdeskundige.

Vanuit het HappinessBureau verzorgen we sinds 2017 de opleiding tot Werkgelukdeskundige en hebben we inmiddels honderden deelnemers in en buiten Nederland, in-company, via hogescholen en open inschrijving opgeleid tot Werkgelukdeskundige. De inhoud van de opleiding is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten over werkgeluk, de ervaring die we hebben opgedaan bij het helpen vergroten van werkgeluk bij meer dan 150 organisaties en de toepassing van beproefde werkgeluk tools die je na de opleiding meteen zelf kunt gebruiken. Verder krijg je na de opleiding 6 maanden kosteloos toegang tot onze online Happy100AtWork werkgeluk toolkit met meer dan 125 werkgeluk interventies met behulp waarvan jij werkgeluk (verder) kunt vergroten.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De principes van werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten;
  • Hoe je werkgeluk en werkplezier in je organisatie kunt meten;
  • Welke instrumenten je kunt inzetten om werkgeluk en werkplezier te vergroten;
  • (Inter)nationale voorbeelden van organisaties die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen;
  • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die je direct in je organisatie kunt gebruiken.

Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast en ook hoe je succesvol veranderingen te weeg brengt met als doel een gelukkige(re) organisatie te worden. 

Om te zien hoe gelukkig werken er in de praktijk uit ziet maakt een presentatie door een organisatie dat gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepast onderdeel uit van de opleiding. Wil je een detailoverzicht ontvangen van welke onderwerpen tijdens de drie dagen aan bod komen, stuur dan een mail aan info@happinessbureau.nl.

Praktische informatie

 

Data waarop de opleiding wordt gegeven in 2024 zijn:

  • 15 mei, 29 mei, 12 juni
  • 11 september, 2 oktober en 16 oktober
  • 6 november, 20 november en 11 december

De opleiding Werkgelukdeskundige wordt gehouden bij De Hooge Woning in Zoetermeer. Deze locatie is zowel met de auto als met het OV goed te bereiken. De opleidingsdagen zijn van 9.30 – 16.30 uur.

 

De opleiding bestaat uit drie losse trainingsdagen met steeds twee of drie weken ertussen.

De kosten van de opleiding bedragen € 1.995,- (ex btw). Dit is inclusief alle boeken, materialen en 6 maanden onbeperkt toegang tot onze Happy100AtWork online toolkit met meer dan 125 werkgeluk interventies.

Er bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding in-company te organiseren.  Neem hiervoor contact met ons op.

Indien je een dag verhinderd bent, kun je de dag inhalen bij een latere editie van de opleiding. Betalingsvoorwaarden bij cancelling deelname: 100% restitutie tot 4 weken voor aanvang, 50% restitutie tot 2 weken voor aanvang, daarna geen restitutie meer. Vervanging door een collega is mogelijk.

In verband met het interactieve karakter van de opleiding wordt er gewerkt in kleine groepen. Je kunt je hieronder aanmelden voor de opleiding.

Verder is het goed om te weten dat, naast de driedaagse Opleiding Werkgelukdeskundige, het HappinessBureau samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam (EHERO) een zesdaagse opleiding Werkgelukdeskundige op post-HBO-niveau verzorgt voor de Hogeschool Saxion

 

Gewaardeerd met een 8,8

De opleiding wordt door de deelnemers gemiddeld met een 8,8 beoordeeld! En dit is wat ze erover zeggen:

“Goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Helder gebracht. Zeer bruikbaar om direct mee aan de slag te gaan. Interactief en wetenschappelijk onderbouwd”

“Goede afwisseling tussen werkvormen en theorie. Alle documentatie wordt ter beschikking gesteld. Het is fijn om daarmee aan het werk te kunnen gaan en mijn eigen vorm tussen de beschikbare informatie te zoeken. De Roadmap Werkgeluk vond ik héél prettig. En goed om te oefenen met een praktijkcasus”

“Wat ik waardeer aan de opleiding zijn de verschillende modellen die worden aangereikt, de opdrachten (want dan ervaar je het zelf in de praktijk), de ‘harde’ cijfers en het op de derde dag bij elkaar komen van alle theorie en praktijk.”

Aanvullende ondersteuning na de opleiding

Het volgen van de opleiding Werkgelukdeskundige is een uitstekend startpunt als je aan de slag wilt met het (verder) vergroten van werkgeluk in je eigen organisatie en/of de organisatie(s) van je klanten. Uit ervaring weten we dat zodra je datgene wat je tijdens de opleiding hebt geleerd in de praktijk gaat toepassen, het kan voorkomen dat je nog (aanvullende) vragen hebt of extra ondersteuning en/of informatie zou willen. Om deze reden hebben we dit speciaal voor deelnemers aan de opleiding Werkgelukdeskundige mogelijk gemaakt.
Naast individuele ondersteuning op maat krijg je ook 1 jaar onbeperkt toegang tot onze besloten ‘Happy100AtWork’-toolkit. Hiermee kun je een voor jouw organisatie op maat gemaakt werkgeluk programma samenstellen. Want wat we bij het HappinessBureau in de afgelopen jaren bij onze klanten hebben geleerd, is dat als het om werkgeluk gaat er geen ‘one size fits all’-programma bestaat.

Wil je gebruik maken van deze 6 maanden aanvullende ondersteuning, dan kun je dit aangeven op onderstaand aanmeldingsformulier en betaal je  € 995,- (ex btw). Heb je vragen over de aanvullende ondersteuning na de opleiding, neem dan contact op via info@happinessbureau.nl.

“De opleiding Werkgelukdeskundige bij het HappinessBureau afgerond. Zo ontzettend veel inspiratie en energie om hiermee aan de slag te gaan. Dank Gea Peper en Lucas Swennen en bedankt aan alle deelnemers voor de inspiratie!”

José Geboers, teamleider

“Was een cadeau om deze opleiding bij het HappinessBureau te mogen volgen. Inspirerend en praktisch. Dank je wel Gea Peper voor drie werkgelukkige dagen.”

Viviam Eikhout-Salden, HR-coach

“Was wat dit een fantastische opleiding zeg. Leuke en inspirerende mede-cursisten, Gea en Lucas die enthousiast en heel interactief de opleiding gaven en last but not least: heel goed toe te passen op je eigen organisatie. Ik ging ‘werkgelukkig’ weg na de 3-daagse. Dikke aanrader dit.”

Sander Wesdorp, Teamleider

“De opleiding werkgelukdeskundige afgerond. Echt een heel leuke ervaring en veel nuttige kennis rijker!”

Matthijs Boer, projectmanager HR

Via onderstaand formulier meld je je aan voor de opleiding Werkgelukdeskundige. Je inschrijving is definitief als je betaling is ontvangen en je van ons een bevestiging hebt gekregen.

Binnen enkele uren na verzending van dit formulier ontvang je een ontvangstbevestiging in je mailbox. Heb je deze niet ontvangen? Controleer dan je spambox of stuur een e-mail naar info@happinessbureau.nl. Een aantal e-mailproviders, waaronder Gmail, Hotmail en Livemail, accepteert namelijk niet altijd automatisch gegenereerde ontvangstbevestigingen.