Tweedaagse training

Talentgericht Leiderschap

Leer het potentieel van je medewerkers beter kennen en zet het in voor meer werkgeluk en betere (team)prestaties!

Talentgericht leiderschap is geen vanzelfsprekendheid in organisaties. Sommige leidinggevenden benutten ten volle hun eigen talenten en sterke punten en laten ook hun medewerkers en team hierin groeien, terwijl anderen daar helemaal geen aandacht aan besteden. Ze laten daarmee veel potentieel in de organisatie onbenut.

Talentgericht leiderschap impliceert waarderend kijken naar je mensen en geloven dat íedereen talenten heeft, mits zij in de juiste context werken waar zij hun talenten bewust kunnen inzetten en ontwikkelen. Talentgerichte leiders geloven in de kracht van hun medewerkers en stimuleren persoonlijk leiderschap & eigen regie bij hen.

Zou jij je (nog meer) willen ontwikkelen in talentgericht leiderschap? Dan is deze tweedaagse training iets voor jou! Je ervaart in de training zelf wat talentgericht leiderschap met je doet door samen te oefenen met praktische tools, concrete werkvormen en toepassingsmogelijkheden om anderen hierin te begeleiden. Zo leer je de talenten en sterke punten van anderen én jezelf ontdekken en leer je hoe je die meer kunt benutten.

In de tweedaagse krijg je inzicht in:

 • Kaders en begripsbepaling
  • Wat is talentgericht leiderschap?
  • Hoe herken je talenten en wat is het verschil tussen talenten & competenties?
  • Als je radicaal focust op talenten… wat doe je dan met ‘niet talenten’?
  • Wat gebeurt er met talent in stresssituaties?
 • Talentgericht werken in organisaties, aan welke knoppen kun je draaien?
 • Hoe je talentgericht sturing geeft aan je medewerkers en team en hoe jij jouw eigen talenten en sterke punten daarvoor inzet.
 • Inclusief- en exclusief talentmanagement en wat dat betekent voor je aanpak.

Ook gaan we aan de slag met concrete handvatten om talentgericht leiderschap richting je medewerkers en team vorm te geven. Je leert:

 • Talenteninterviews en talentenduidingsgesprekken voeren.
 • Waarderende gesprekstechnieken voeren.
 • Medewerkers coachen op het aangaan van moeilijke situaties vanuit hun talenten en hen strategieën aanreiken om slim om te gaan met hun ‘niet-talenten’.
 • Sturen op samenwerken vanuit talenten in je team voor een betere fit tussen mensen en werk.

Voorafgaand aan de training vul je een online talententest in.  Deze talententest geeft inzicht in jouw eigen talenten en ligt aan de basis van de training. Tijdens de training ontvang je een exemplaar van het boek “Werken met talent; de gids voor HR en leidinggevenden” van Luc Dewulf. De talententest en boek zijn bij de prijs inbegrepen.

Na de training heb je concrete handvatten waarmee je talentgericht leiderschap vorm kunt geven richting je medewerkers en team en weet je welke van je eigen talenten en sterke punten je hierbij kunt inzetten om succesvol verandering teweeg te brengen!

Praktische informatie

Deze tweedaagse training Talentgericht leiderschap wordt voornamelijk in-company gegeven. Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Neem dan  contact op met ons.

 

De training Talentgericht leiderschap wordt gegeven door Jessica Kruijssen, samenwerkingspartner van het HappinessBureau.

Zij is talent- en organisatieontwikkelaar & werkgelukdeskundige en heeft jarenlange ervaring op gebied van team & organisatieontwikkeling, talentontwikkeling en HR.

Jessica ontwerpt en begeleidt vanuit de waarderende sterkepunten-benadering verandertrajecten die individuen, teams en organisaties in beweging brengen, versterken en laten groeien. Zij coacht en traint leidinggevenden, HR professionals, teams en organisaties op het gebied van talentontwikkeling & werkgeluk. Haar kracht is om dat op een energieke, verbindende en creatieve manier te doen.