Workshop

Meer Werkgeluk door Eigenaarschap

Motivatie, Werkplezier en Resultaten door effectief Eigenaarschap
Eigenaarschap is het gevoel dat iets echt ‘van jou’ is en je daar intrinsiek mee verbonden voelen. In de werkcontext kan het dan gaan om een rol die je vervult of een opdracht. Aspecten van eigenaarschap zijn onder meer het nemen van verantwoordelijkheid, autonomie voelen, (willen) blijven leren en ontwikkelen, het gevoel hebben dat wat je doet betekenis en toegevoegde waarde heeft, oplossings- en resultaatgericht zijn, betrokken zijn bij de organisatie, een bepaalde mate van invloed op je werk en omgeving en goed kunnen samenwerken. Uit onderzoek blijkt dat het ervaren van eigenaarschap mensen gelukkiger maakt en leidt tot betere resultaten.

De Workshop
Deze 3 uur durende interactieve workshop is een inleiding op hoe je eigenaarschap bij jezelf en binnen je organisatie kunt vergroten gericht en is een mooie eerste stap om daarbij jouw persoonlijk leiderschap te versterken. Er wordt daarbij vooral uitgegaan bij wat jij zelf kan doen om meer eigenaarschap te ervaren, het werkplezier te vergroten en resultaten te verbeteren. Middels interactieve sessies afgewisseld met filmpjes en oefeningen, krijg je inzicht in en ervaar je wat eigenaarschap inhoudt, hoe je jouw gevoel van eigenaarschap kunnen vergroten en bij anderen kan stimuleren.

Voor wie?
Voor professionals die meer voldoening willen halen uit hun werk, effectiever willen zijn in hun rol, betere resultaten willen bereiken en die zelf de regie willen nemen in hun rol en carrière. Voor mensen die het idee hebben dat hun kwaliteiten en betrokkenheid bij de organisatie nu onvoldoende tot hun recht komen. Voor mensen die op zoek zijn naar een praktische en inspirerende manier om hun persoonlijk leiderschap te vergroten en daarmee het gevoel van eigenaarschap te vergroten of effectiever in te zetten.

Content

  1. Introductie
  2. Wat is Eigenaarschap
  3. Waarom is Eigenaarschap belangrijk?
  4. Hoe kun je Eigenaarschap vergroten bij jezelf en bij anderen?

De training wordt gegeven door Kathelijn Bakker & Gea Peper.

Heb je interesse in deze training? Neem dan contact met ons op.

Kathelijn Bakker is een ervaren en gepassioneerde Talent Specialist, die organisatiestrategie vertaalt naar state-of-the-art Performance-, Learning & development- en Talentprogramma’s. Haar focus ligt op de kwaliteiten en sterke kanten van medewerkers en hoe je die optimaal en op een leuke manier kunt inzetten.

Gea Peper (rechts) is oprichter van het HappinessBureau en inspireert en ondersteunt organisaties het werkgeluk van medewerkers (verder) te vergroten. Daarnaast doet ze onderzoek naar werkgeluk in Nederland, schrijft ze artikelen en boeken over Gelukkig Werken en Employee Experience, verzorgt ze de opleiding Werkgelukdeskundige aan de Fontys Hogeschool en organiseert ze het jaarlijkse event Happy People Better Business.